JE KUNT JE LEVEN HELEN

IN 14 WEKEN TIJD MEER LIEFDE VOOR JEZELF. EEN ONLINE CURSUS VOOR PERSOONLIJKE EN SPIRITUELE GROEI NAAR HET BOEK VAN LOUISE HAY.

JE BENT EEN LEUKE VROUW EN…
 • Je wil op een diep level gaan werken aan je persoonlijke groei. 
 • Je wil liefde voor jezelf voelen, want je levert nu kritiek op jezelf en je oordeelt over jezelf.
 • Je wil meer vertrouwen in jezelf hebben.
 • Je houdt van praktisch, je wil wat je hebt geleerd in de praktijk brengen en direct kunnen toepassen. 
 • Je voelt dat het tijd is om beter voor jezelf te zorgen.

Herken je dit? Je voelt je onrustig. Je hebt het gevoel dat het leven je overkomt of je hebt het gevoel dat je geleefd wordt. Je levert veel kritiek op jezelf, je weet wel, dat stemmetje in je hoofd dat zegt dat het nooit goed genoeg is. Je legt de lat te hoog, je verwacht constant teveel van jezelf. Het kan ook zijn dat je vooral voor anderen zorgt en niet voor jezelf, waardoor je over je grenzen heen gaat. En dat vind je dan weer stom van jezelf. Je voelt je regelmatig negatief, verdrietig, somber of angstig. Je gedachten gaan met je op de loop, waardoor je soms urenlang (of zelfs dagenlang) over een klein voorval kan piekeren. Je voelt je minder dan een ander. Of niet gehoord en gezien.

Hoe zou het zijn als je liefdevollere gedachten hebt over jezelf? Dat je je minder machteloos voelt, je krachtiger voelt en dat je meer zelfvertrouwen hebt? Dat je voor jezelf opkomt?

Dan is de cursus Je kunt je leven helen, echt wat voor jou! Een cursus die hoort bij het gelijknamige boek van Louise Hay. Boeken lezen over persoonlijke ontwikkeling is één ding, maar door het echt te gaan DOEN ga je stappen maken!

Ik ben Esmeralda en ik wil jou heel graag helpen meer liefde voor jezelf te voelen. Vroeger voelde ik me heel onzeker en dat belemmerde me in verschillende situaties. Ik durfde niet zo goed alleen ergens heen te gaan, vond sociale contacten lastig, durfde mijn grenzen niet aan te geven en had het gevoel dat het leven me overkwam. Toen ik in aanraking kwam met het boek ‘Je kunt je leven helen’ is dit enorm veranderd. Vooral door het toepassen van wat in het boek stond. Werken met de kracht van gedachten, werken aan meer zelfliefde en vertrouwen.  Het geeft zoveel vreugde en vrijheid, verbinding met jezelf, dat gun ik jou ook! 

'Wat we geloven, wordt waarheid voor ons.'- Louise Hay

Hoe ziet de cursus ‘Je kunt je leven helen’eruit?
 • Op 13 juli gaan de deuren open en start ik met een nieuwe groep. 
 • Het zijn 14 modules met elk 3 à 6 lessen in de vorm van video’s en tekst. Bij iedere les zit een opdracht of oefening zodat je het geleerde direct kunt toepassen op je eigen leven. 
 • Ook zitten er meditaties bij die de lesstof ondersteunen.
 • De modules staan in een online leeromgeving waar je kunt inloggen. Elke week krijg je toegang tot een nieuwe module.
 • Twee 1-op-1 coachingsgesprekken met mij (kan live en online). Het eerste gesprek vindt plaats na de eerste module, het tweede gesprek na de vierde module. In deze gesprekken help ik je jouw doelen te bereiken, ik geef je inzichten en ik motiveer je. Ik help je met het vinden van precies de goede affirmatie. We kunnen de oefeningen die je hebt gedaan bespreken. Of situaties die je moeilijk vindt of iets waar je tegenaan bent gelopen. Alles voor jouw vooruitgang, jouw groei. 
 • Gedurende de cursus lees je het boek ‘Je kunt je leven helen’, de cursus hoort bij het boek en ze vullen elkaar mooi aan. Dit boek mag je zelf aanschaffen of lenen.

module 1

Je gaat in kaart brengen waar je nu staat wat betreft zelfliefde. Je gaat doelen stellen die je gedurende deze training wil halen.

module 2

Je leert de uitgangspunten van de filosofie van Louise Hay. Je leert van alles over gedachten én de kracht van visualiseren.

module 3

Je leert hoe je een goede affirmatie kan maken die precies bij je past. Ook ga je in kaart brengen wat je allemaal moet van jezelf en je leert hoe dit anders kan.

module 4

Je leert hoe je een stappenplan maakt zodat je je doelen bereikt. Je leert hoe jij verantwoordelijkheid kan nemen voor jouw gedachten, gevoelens en gedrag.

module 5

Je leert alles over overtuigingen. Je brengt jouw eigen overtuigingen in kaart en je leert verschillende manieren om deze los te laten.

module 6

Je leert wat patronen zijn en je wordt je bewust van jouw eigen patronen, oftewel ‘rode knoppen’. Ook leer je hoe je een intentie zet.

module 7

Deze module gaat over zelfsabotage. Oftewel weerstand om te veranderen. Jouw innerlijke saboteur. Hoe ga je hier mee om?

module 8

In deze module maak je pas op de plaats. Tijd voor een tussenevaluatie. Wat gaat al goed? Wat heb je nog nodig? Tijd om losse eindjes af te werken.

module 9

Je leert hoe je op een adequate manier om kunt gaan met emoties. Ook aan de orde komt het omgaan met kritiek en boosheid.

module 10

Over vergeven van jezelf en van de ander. En loslaten. Hoe doe je dat nou?

module 11

Jezelf steunen. Op welke manieren kan je dat doen? Grenzen aangeven.

module 12

Hoe breng je overvloed in je leven. Over dankbaarheid en complimenten.

module 13

Je leert wat de relatie is tussen je gedachten en gezondheid. En je krijgt een boodschap van je lichaam.

module 14

Eindevaluatie. Waar sta je nu. Je doet nog wat leuke oefeningen voor nóg meer liefde voor jezelf.

Het doel van de cursus is dat je je bewust wordt van wat je precies denkt. Je gaat inzien dat je zelf verantwoordelijk bent voor je gedachten, de gevoelens die hieruit voortkomen en het gedrag dat je dan vertoont. Je gaat merken dat de mensen om je heen en de situaties waar je in terecht komt een spiegel zijn van je eigen gedachten en overtuigingen. Na het volgen van de cursus weet je hoe je de kracht van je gedachten effectief in kunt zetten. Je hebt inzicht in je patronen en overtuigingen. Je kunt je belemmerende patronen doorbreken en niet helpende overtuigingen loslaten. Je bent beter in staat om je grenzen aan te geven. Je hebt meer zelfvertrouwen. Je gaat anders denken. Je staat positiever in het leven. Je kunt uit je slachtofferrol stappen. Je voelt meer liefde voor jezelf.

Jouw investering in deze cursus is maar 284 euro. Omdat er ook 1-op-1 gesprekken bij zitten, kan ik maar met een beperkt aantal mensen tegelijk werken. Vol is vol!

Je kunt je leven helen VIP-Traject
Wil je extra coaching gedurende dit traject? Dan is er de mogelijkheid voor een VIP-traject. Je ontvangt bovenstaande cursus plus vier extra 1-op-1 coachingsgesprekken, dus in totaal zes. Nóg meer coaching, nóg meer inzichten. Voor als je even een flinke sprong voorwaarts wil maken. De gesprekken kunnen online plaatsvinden of in mijn tuinhuis in Goes.

Jouw investering in deze cursus is maar 284 euro. Omdat er ook 1-op-1 gesprekken bij zitten, kan ik maar met een beperkt aantal mensen tegelijk werken. Vol is vol!

Als jij je inschrijft voor 19 juli, ontvang je twee bonussen!

* Een meditatie ‘Loslaten van zelfkritiek’. Ik neem je mee naar het strand waar je alle oordelen over jezelf gaat loslaten.
* Een document met maar liefst 200 loslaat-affirmaties. Affirmaties zijn zinnetjes die je helpen om jezelf te her-programmeren. Voorbeelden hiervan vind je overal op internet, maar loslaat-affirmaties nauwelijks. Terwijl deze heel belangrijk zijn. In de cursus komt dit uitgebreid aan bod. De affirmaties in deze bonus gaan bijvoorbeeld over het loslaten van angst, van het verleden, schuldgevoel en controle. ​

Wat vinden anderen?
Ik had veel lichamelijke klachten die dagelijks zo'n grote belemmering werden omdat ik elke dag zo overprikkeld werd waardoor ik steeds vermoeider werd. Paniekaanvallen die dagelijks terugkeerden en een burn-out als gevolg. Door de cursus luister ik beter naar wat mijn lichaam aangeeft. De wetenschap dat ik goed ben zoals ik ben en liefdevol mijn grenzen aangeven. Krachtige gedachten en affirmaties inzetten tijdens wandelen in de natuur en heel veel schrijven, waardoor je in flow steeds nieuwe en andere inzichten krijgt. Zo fijn. Van overleven naar leven, hoe mooi is dat. En daarbij gestopt en afgekickt van alle zware pijnmedicatie die ik al tientallen jaren slik, zo trots op mij. Ik leef bewuster en ontdek weer wat belangrijk is voor mij. Ik vond het fijn steeds een nieuwe module te krijgen als stok achter de deur. Ik had het gevoel volledig mezelf te mogen zijn en dat dat helemaal oké is. Het boek, de filmpjes, de podcasts, een manier van werken die zo prettig en ondersteunend op elkaar afgestemd is. Zo fijn. Esmeralda heeft een werkwijze zonder oordeel en denkt in mogelijkheden en kansen met daarbij oog voor mij als persoon en wat het beste bij mij zou passen. Een hele mooie afgestemde manier van werken waarbij in verbinding staan centraal staat. Puur en oprecht.
Hetty
Voordat ik aan deze cursus begon had ik moeite met grenzen aangeven. Ik wilde meer zelfvertrouwen en de verbinding met mezelf ontwikkelen. Ook wilde ik extra ondersteuning om mijn innerlijke kind verder te helen. Na het volgen van deze cursus kan ik beter mijn grenzen aangeven. Door te blijven oefenen met affirmaties heb ik meer zelfvertrouwen en verbinding. Ook heb ik hierdoor mijn zelfliefde verder ontwikkeld. Voorheen was ik altijd op mijzelf aan het mopperen en schelden als iets niet ging zoals gewenst. Nu stel ik mijzelf gerust en geef een schouderklopje. Daarnaast ben ik nu in staat om te ontvangen: complimenten, presentjes, het aanbieden van hulp maar ook kritiek. Ik vraag nu om hulp als het nodig is. Ik merk dat het mij met plezier wordt gegeven, omdat de gever blij is dat ik het wil ontvangen. Bij kritiek schoot ik direct in de verdediging in plaats van eerst de woorden goed tot mij door te laten dringen en dan pas te reageren. Ook durf ik mij meer te laten zien. Ik hoefde en hoef niet zo direct op de voorgrond maar daardoor werd er wel over mijn grenzen gegaan. Om meer in verbinding met mijzelf te zijn en te voelen wat mij raakt en inzicht te krijgen heb ik veel gehad aan de meditaties die bij deze cursus horen. Het geeft mij veel rust en zelfacceptatie en liefde voor mijn innerlijk kind. Ik heb de cursus in mijn eigen tempo gedaan. Hiervoor kreeg ik alle ruimte en respect van Esmeralda. Ik vond de gesprekken met Esmeralda zeer prettig. Ze laat iemand ZIJN en is benaderbaar.
Eri Simon
Voordat ik aan deze cursus begon had ik moeite met grenzen aangeven. Ik wilde meer zelfvertrouwen en de verbinding met mezelf ontwikkelen. Ook wilde ik extra ondersteuning om mijn innerlijke kind verder te helen. Na het volgen van deze cursus kan ik beter mijn grenzen aangeven. Door te blijven oefenen met affirmaties heb ik meer zelfvertrouwen en verbinding. Ook heb ik hierdoor mijn zelfliefde verder ontwikkeld. Voorheen was ik altijd op mijzelf aan het mopperen en schelden als iets niet ging zoals gewenst. Nu stel ik mijzelf gerust en geef een schouderklopje. Daarnaast ben ik nu in staat om te ontvangen: complimenten, presentjes, het aanbieden van hulp maar ook kritiek. Ik vraag nu om hulp als het nodig is. Ik merk dat het mij met plezier wordt gegeven, omdat de gever blij is dat ik het wil ontvangen. Bij kritiek schoot ik direct in de verdediging in plaats van eerst de woorden goed tot mij door te laten dringen en dan pas te reageren. Ook durf ik mij meer te laten zien. Ik hoefde en hoef niet zo direct op de voorgrond maar daardoor werd er wel over mijn grenzen gegaan. Om meer in verbinding met mijzelf te zijn en te voelen wat mij raakt en inzicht te krijgen heb ik veel gehad aan de meditaties die bij deze cursus horen. Het geeft mij veel rust en zelfacceptatie en liefde voor mijn innerlijk kind. Ik heb de cursus in mijn eigen tempo gedaan. Hiervoor kreeg ik alle ruimte en respect van Esmeralda. Ik vond de gesprekken met Esmeralda zeer prettig. Ze laat iemand ZIJN en is benaderbaar.
Petra Schneider
Voor wie is het?

Voor iedereen die bereid is te werken aan zichzelf. Als jij wil werken aan je persoonlijke groei en de liefde voor jezelf wil vergroten, in je eigen tempo, dan zit je goed. Als jij je regelmatig onzeker voelt, als je moeite hebt met het aangeven van grenzen, als je beperkende overtuigingen wil loslaten. Dan is dit voor jou.

Het is niet geschikt voor je als jij psychische problemen hebt. Zoek dan hulp bij mensen die hierin gespecialiseerd zijn. Het is ook niks voor jou als je denkt dat ik jouw problemen ga oplossen en je er zelf niks voor hoeft te doen. Of als je op zoek bent naar iets zweverigs en niet iets praktisch. Ga dan op zoek naar iets anders.

Waar heb ik mijn kennis vandaan?

Ik coach vanaf 2000 mensen als diëtist, de laatste jaren met name op het gebied van emotie-eten. In 2010 heb ik de opleiding tot trainer in de filosofie van Louise Hay gevolgd, zodat ik de cursus horende bij het boek ‘Je kunt je leven helen’ mocht geven. Sindsdien geef ik cursussen in mijn eigen praktijk, op het gebied van gedachtekracht en zelfliefde. En in 2017 ben ik gestart met diverse NLP opleidingen, namelijk de Practitioner, Master Practitioner en de Post Master. Hierin heb ik veel geleerd over onder andere coachen, bereiken van doelen, veranderen van overtuigingen, zelfbeeld en gedrag. Al met al heb ik twintig jaar coach-ervaring en geef ik nu zo’n twaalf jaar cursussen. Ik zorg dat ik blijf werken aan mijn persoonlijke ontwikkeling, zodat ik datgene wat ik heb geleerd ook aan jou kan doorgeven. 

‘Hou van wie en wat je bent en wat je doet. Lach tegen jezelf en tegen het leven.’ – Louise Hay

Wat ik vaak hoor van mensen is: oh, ik doe dit nog wel een keer. Als ik meer tijd heb. Als ik meer geld heb. Als ik dat aan kan. Als het het juiste moment is. Ik ga het zelf nog even proberen.

Weet je, dit is allemaal uitstelgedrag. Als jij voelt dat jij dit wil, doe het dan nu. En wacht niet langer. Waar ga je op wachten? Het zal nooit het juiste moment zijn. Vaak komt dit voort uit angst. Angst voor de confrontatie. Angst voor verandering. Angst voor wat er gaat gebeuren.

Ik ga je echt niet overhalen om deze mooie training te volgen. Want ik wil alleen met gemotiveerde mensen werken, die bereid zijn te investeren in zichzelf. Alleen zou het heel zonde zijn als jij deze persoon bent en je laat leiden door angst.

Jij bent op deze pagina beland en dat betekent dat jij écht iets wil veranderen in je leven. Vraag jezelf af hoe jouw leven er over een jaar uitziet als je NIKS verandert en alles blijft doen zoals je nu doet. Dat je je onrustig voelt. Dat je je onzeker of minderwaardig voelt. Dat je nog steeds je grenzen niet aangeeft. En stel je voor hoe jouw leven er uitziet als je meer liefde voor jezelf gaat voelen, je meer zelfvertrouwen krijgt en beter voor jezelf gaat zorgen. Waar kies jij voor?

Veelgestelde vragen

Ik kan me voorstellen dat je vragen hebt. Hieronder vind je veelgestelde vragen en antwoorden. Staat jouw vraag er niet bij? Laat het me weten!

Ik woon in de buurt van Goes en ik wil de cursus liever niet online volgen, kan dat ook? Dat kan zeker, ik geef de cursus ook in kleine groepjes. Je kunt hier meer informatie vinden over de cursus Je kunt je leven helen LIVE. 

Moet ik het boek al gelezen hebben? Tijdens de cursus werk je met het boek ‘Je kunt je leven helen’ van Louise Hay en deze dien je zelf aan te schaffen (of lenen van iemand). Er zijn veel verschillende uitgaven in omloop, het maakt niks uit welke editie je gebruikt. Je hoeft het nog niet van tevoren te lezen.

Voor wie is het precies? Voor iedereen die bereid is te werken aan zichzelf. Als jij wil werken aan je persoonlijke groei en de liefde voor jezelf wil vergroten, in je eigen tempo, dan zit je goed. Ben je iemand die denkt dat ik al je problemen op ga lossen, of wil je liever iets ‘zweverigs’ dan praktisch, dan kun je beter op zoek naar iemand anders die beter bij je past.

Gaan we in mijn verleden graven? Ik heb niet zo’n zin om van alles op te rakelen. Dat snap ik. Nee, dat gaan we niet doen. Wat we wel gaan doen is kijken welke beperkende overtuigingen je hebt. En welke patronen je hebt. We gaan niet onderzoeken waar het vandaan komt. We gaan je juist vooruit helpen, dus kijken wat jij kunt doen om deze overtuigingen los te laten en door welke andere gedachten je ze kunt vervangen.

Ik vind het ontzettend spannend, ik ben bang dat ik het niet kan. Natuurlijk kun jij dit. Omdat jij dit leest, heb je interesse. Je voelt dat het iets voor je zou kunnen zijn. Jij bent er zelf bij, jij bepaalt wat er gebeurt. En natuurlijk kan het eng zijn om voor jezelf te kiezen en in jezelf te investeren. Vraag jezelf af hoe jouw leven er over een jaar uitziet als je niks verandert en alles blijft doen zoals je nu doet. En stel je voor hoe jouw leven er uitziet als je meer liefde voor jezelf gaat voelen, je meer zelfvertrouwen krijgt en los kunt laten. Waar kies jij voor?

Hoeveel tijd gaat het me kosten? De tijd gaat vooral zitten in het kijken van de video’s, het maken van de oefeningen, het doen van de meditaties en het lezen van het boek. De video’s zullen niet langer duren dan vijftien minuten. Datzelfde geldt voor de meditaties. De coachingsgesprekken duren maximaal een uur. Verder is het vooral oefenen met het veranderen van je gedachten, het doen van affirmaties. Dit kan overal, op de fiets, in de rij voor de kassa, als je onder de douche staat. Hoe meer je dit doet, hoe meer je er uit haalt.

Wanneer kan ik het beste voor het VIP-traject kiezen? Wat heeft het voor meerwaarde? Als je er alles uit wil halen. Als je het fijn vindt om een stok achter de deur te hebben. Ik help je jouw doelen te bereiken, ik geef je inzichten en ik motiveer je. Ik help je met het vinden van precies de goede affirmatie. We kunnen de oefeningen die je hebt gedaan bespreken. Of situaties die je moeilijk vindt of iets waar je tegenaan bent gelopen. Als je toe bent aan een flinke sprong voorwaarts. 

Mee doen? Schrijf je hieronder vrijblijvend in voor de wachtlijst. Dan krijg je vanzelf bericht als de deuren weer open gaan. Wil je weten of we een match hebben en ik iets voor je kan betekenen? Stuur gerust een mail, dan plannen we een gratis connectiesessie in. Bij vragen mag je me ook mailen: esmeralda@praktijkkoneksi.nl.